Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου για τα 78 χρόνια από τις ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Ανακοίνωση με αφορμή τα 78 χρόνια από την εγκληματική χρησιμοποίηση των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, εξέδωσε η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

78 ΧΡΟΝΙΑ 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΒΟΜΒΩΝ 

ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ 

Στις 6 και στις 9 Αυγούστου 1948, πριν 78 χρόνια, η ανερχόμενη ιμπεριαλιστική υπερδύναμη, οι ΗΠΑ, βάζανε φαρδιά –πλατιά την υπογραφή τους με τον πιο απάνθρωπο τρόπο σ’ ένα έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας.  Έπρεπε ο κόσμος να μάθει πιο είναι το νέο αφεντικό. Στόχος τους να υποτάξουν τους λαούς της γης, την ΕΣΣΔ και το επαναστατικό κίνημα στη θέλησή τους. Και να στείλουν ένα μήνυμα στους άλλους «φίλους» τους κυρίως στους Άγγλους ότι αυτοί είναι οι κυρίαρχοι στον μεταξύ τους ανταγωνισμό.

H ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, ακόμα και σήμερα, προσπαθεί να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους χρησιμοποιώντας το ψέμα της «στρατιωτικής αναγκαιότητας» των πληγμάτων, ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Πόλεμος είχε τελειώσει!

Δολοφόνησαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Αυτή είναι η ουσία και ο σκοπός της καταστροφής των δύο ιαπωνικών πόλεων αντίθετα με όσα η προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών υποστηρίζει.

78 χρόνια μετά, οι λαοί ζουν με την πυρηνική απειλή. 

78 χρόνια μετά, τα εκσυγχρονισμένα πυρηνικά όπλα χρησιμοποιούνται για το μοίρασμα των αγορών.

78 χρόνια μετά, στις εγκαταστάσεις των Αμερικάνικων Βάσεων  στην Ελλάδα η αποθήκευση και η μεταφόρτωση πυρηνικών όπλων είναι γεγονός.

78 χρόνια μετά, η απειλή ενός πυρηνικού πλήγματος δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει και μάλιστα εντάθηκε τα τελευταία χρόνια

78 χρόνια μετά, κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, με το ενδεχόμενο γενίκευσής του να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, τον Ιούλιο του 2023 «ρίχνουν λάδι» στη φωτιά του πολέμου. Φανερώνουν τη γενικότερη πολεμική προπαρασκευή που βρίσκεται σε εξέλιξη, προειδοποιώντας για ακόμα πιο οδυνηρές  εξελίξεις για τους λαούς. Η αναβάθμιση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία απέναντι στη Ρωσία με νέο βαρύ οπλισμό σηματοδοτεί την βαθύτερη, άμεση εμπλοκή δεκάδων κρατών στον πόλεμο. Η ανάπτυξη 300.000 ΝΑΤΟικών δυνάμεων περιμετρικά της Ρωσίας, σε συνδυασμό με το αίτημα της Πολωνίας να φιλοξενήσει πυρηνικά του ΝΑΤΟ, αποτελούν κρίκους στην παραπέρα κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου, όπου βαθαίνει η εμπλοκή και της Ελλάδας, με «οδικό χάρτη» τις δεσμεύσεις στη ΝΑΤΟική συμμαχία και την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις. Η αναθεώρηση των «χωρικών χαρτών» του ΝΑΤΟ, όπου τα Στενά του Βοσπόρου και τα Δαρδανέλια αναφέρονται πλέον ως «Τουρκικά Στενά», ενώ η Κύπρος (κατά την προσφιλή τακτική των ΝΑΤΟικών) δεν θα αναφέρεται ονομαστικά αλλά θα υπάρχει μόνο ως συντεταγμένες στον χάρτη, αβαντάρουν ακόμη περισσότερο τις διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης. Παράλληλα, η ξέφρενη κούρσα των εξοπλισμών μέσα από το νέο Σχέδιο Δράσης για την Αμυντική Παραγωγή, στο πλαίσιο των επιθετικών, πολεμικών σχεδιασμών, τρέχει στις πλάτες των λαών που καλούνται να πληρώσουν το τίμημα με τον ιδρώτα και με το αίμα τους.

Η απειλή ενός πυρηνικού πλήγματος δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει και μάλιστα εντάθηκε τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο των οξυμένων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Ήδη απ’ τη Σύνοδο Κορυφής της Βαρσοβίας το 2016, εξετάζονταν το δόγμα του «πρώτου πυρηνικού πλήγματος» και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες τον Ιούνη του 2021 υιοθετήθηκε η απόφαση για το πρώτο πυρηνικό πλήγμα ως στοιχείο της Στρατηγικής ΝΑΤΟ 2030. Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να πλήξει πρώτο με πυρηνικά όπλα μεγάλης ισχύος τους αντιπάλους του, αν εκτιμήσει ότι απειλείται. Αυτές τις αποφάσεις ήρθε να επικαιροποιήσει η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, στο πλαίσιο της «συνεχιζόμενης προσαρμογής της πυρηνικής αποτροπής του ΝΑΤΟ», πολλαπλασιάζοντας του κινδύνους κατά των λαών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού φέρουν πολύ μεγάλες ευθύνες γιατί με την πολιτική τους βαθαίνουν ολοένα και περισσότερο την εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τους επικίνδυνους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετατρέποντας τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε στόχο αντιποίνων.

Ιδιαίτερα στην περιοχή μας, η βάση της Σούδας αποτελεί μόνιμη απειλή για τον λαό μας και τους άλλους 

λαούς. Δεν υπάρχει αμερικανοΝΑΤΟϊκή επέμβαση που να μην έχει υποστηριχτεί από τη βάση της Σούδας, η 

οποία είναι βασικός κόμβος τοξικών και άλλων επικίνδυνων πυρομαχικών, με τα οποία «προμηθεύουν» τις 

δολοφονικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

Την ώρα που ο ελληνικός λαός έρχεται αντιμέτωπος με την ακρίβεια και τη φτώχεια, η Ελλάδα παίρνει συγχαρητήρια από το ΝΑΤΟ γιατί έρχεται πρώτη μεταξύ των κρατών – μελών του, δαπανώντας πάνω από το 2% του ΑΕΠ της για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, που δεν έχουν καμία σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας.

Οι μύθοι ότι η παραπέρα πρόσδεση της Ελλάδας στους επιθετικούς πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, μπορεί τάχα να συμβάλλει στη προστασία της άμυνας, της ασφάλειας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα καταρρίπτονται από την ίδια την πραγματικότητα.

Μετά την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και τον αποκαλούμενο «οδικό χάρτη» έχουν δρομολογηθεί επικίνδυνες διευθετήσεις με αμερικανονατοϊκή εποπτεία. Καταρρέει με κρότο το ευρωατλαντικόαφήγημα της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων ότι η μεγαλύτερη πρόσδεση της Ελλάδας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς αποτελεί δήθεν εγγύηση για την ασφάλεια, τηνάμυνα, τα κυριαρχικά δικαιώματα! Στην πράξη παραμένουν όλες οι αξιώσεις του τουρκικούκράτους, η αμφισβήτηση των ελληνικών νησιών και ο στόχος της αποστρατικοποίησης, το πλαίσιοτου δόγματος της “Γαλάζιας Πατρίδας”.

Αποκαλύπτεται ότι απώτερος στόχος είναι η ενίσχυση του ΝΑΤΟ και η συνοχή στη Νοτιοανατολική του πτέρυγα, με το βλέμμα στραμμένο σ’έναν οδυνηρό συμβιβασμό για τη συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της περιοχής υπό ευρωατλαντική εποπτεία, προς όφελος των ενεργειακών ομίλων, σε βάρος των δύο λαών και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου  καλεί σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση μπροστά στις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις. Να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να ορθωθεί τείχος στη χυδαία ευρωατλαντική προπαγάνδα που επιχειρεί να αθωώσει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που μακελεύουν τους λαούς!. Ο λαός με την πάλη του έχει τη δύναμη να βγει στο προσκήνιο της Ιστορίας, να διεκδικήσει ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με τους άλλους λαούς.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για:

  • την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • να ξηλωθούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας
  • να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα – να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές και η παραγωγή κάθε είδους όπλων μαζικής καταστροφής
  • να ματαιωθούν οι αποστολές ενόπλων δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων
  • όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ
  • καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Να κλείσει τώρα η Βάση στη Σούδα. Να ακυρωθούν τα σχέδια επέκτασης και αναβάθμισης της.
  • αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί